Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babka piaskowa ze śliwkami i polewą czekoladową"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5644
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32362
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5644
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32362
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Składniki
<strong>Przepis przysłała Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic</strong>
Śliwki umyj, osusz, wyjmij pestki. Posyp 2 łyżkami cukru, odstaw na 2 godziny. Jajka utrzyj z cukrem pudrem. Dodaj olej, jogurt natural ny i mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, połącz.
Śliwki osącz z soku, wymieszaj z mąką ziemniaczaną. W formie do babki łyżką nakładaj porcje ciasta, układając na przemian śliwki. Piecz godzinę w temp. 180°C. Ostudź. Czekolady stop w kąpieli wodnej. Polej babkę.Źródło: Chwila dla Ciebie