Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babka piaskowa ze śliwkami i polewą czekoladową"
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2553
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 129
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2553
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 129
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
<strong>Przepis przysłała Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic</strong>
Śliwki umyj, osusz, wyjmij pestki. Posyp 2 łyżkami cukru, odstaw na 2 godziny. Jajka utrzyj z cukrem pudrem. Dodaj olej, jogurt natural ny i mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, połącz.
Śliwki osącz z soku, wymieszaj z mąką ziemniaczaną. W formie do babki łyżką nakładaj porcje ciasta, układając na przemian śliwki. Piecz godzinę w temp. 180°C. Ostudź. Czekolady stop w kąpieli wodnej. Polej babkę.Źródło: Chwila dla Ciebie