Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babka piaskowa ze śliwkami i polewą czekoladową"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1931
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1753
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 113
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1931
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1753
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 113
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Składniki
<strong>Przepis przysłała Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic</strong>
Śliwki umyj, osusz, wyjmij pestki. Posyp 2 łyżkami cukru, odstaw na 2 godziny. Jajka utrzyj z cukrem pudrem. Dodaj olej, jogurt natural ny i mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, połącz.
Śliwki osącz z soku, wymieszaj z mąką ziemniaczaną. W formie do babki łyżką nakładaj porcje ciasta, układając na przemian śliwki. Piecz godzinę w temp. 180°C. Ostudź. Czekolady stop w kąpieli wodnej. Polej babkę.Źródło: Chwila dla Ciebie