Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na niezawodny biszkopt z kremem z kokosa, który został po zrobieniu Malibu :)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20657
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 24978
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1071
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4397
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1196
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1332
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20657
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 24978
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1071
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4397
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1196
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1332
Składniki
Ciasto: 7 białek ubić na sztywno, dodać 1 szklankę cukru - ubić - dodać 7 żółtek - ubić - dodać 2 budynie waniliowe, 2 łyżeczki proszku do pieczenia i mąkę krupczatkę. wszystko wymieszać i do piekarnika na ok 45 min w 180 stopni. (ja piekę ten biszkopt na oko:))
Krem: mąkę pszenną i ziemniaczaną rozrobić z odrobiną zimnego mleka. resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym. gdy zacznie się gotować wlać mleko z mąkami. gotować ok 2 min ciągle mieszając. Ostudzić. Do utartej kostki margaryny dodawać stopniowo zimny budyń na koniec dodać wiórki.
Biszkopt przełożyć kremem. troszkę kremu zostawić na wierzch. można posypać kakao, wiórkami uprażonymi na patelni.
Do kremu nie musisz dodawać kokosa. ja dodałam go tylko dlatego, że został mi się po zrobieniu malibu:)
Biszkopt uda się idealnie jeśli będziesz pamiętać, żeby w czasie pieczenia nie zmieniać temperatury i nie otwierać drzwiczek piekarnika:)