Do góry

Desery Przepis na:

Blok czekoladowo- kawowy

Blok czekoladowo- kawowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 196 Ocena: 1000

Dodano:

Odsłon: 634

Jest to pyszne połączenie karmelowej czekolady i kawy. Kawa w tym bloku odgrywa najważniejszą rolę. Nadaje niesamowity smak i aromat, akurat temu blokowi. Niewątpliwym atutem bloku czekoladowo-kawowego jest dodatek zmielonych herbatników. Herbatniki w tym przypadku wiążą oraz spajają całą konsystencje tego szybkiego deseru. Moja babcia, jak spróbowała tego bloku z dodatkiem kawy, aż zaniemówiła ze dziwienia, że takie słodkości można wyczarować z mleka w proszku i czekolady. Cała moja rodzina jeszcze długo zajadała się tym pysznym blokiem czekoladowo-kawowym.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Herbatniki mielimy. Margarynę i cukier umieszczam w garnku. dodaje wodę. Zagotowuje. Czekoladę łamię na kawałki. Dodaje do gotujących się składników. Mieszam do rozpuszczenia. Studzę. Do wystudzonej masy dodaje zmielone herbatniki i mleko w proszku. Mieszam. Gotową masę umieszczam w formie keksowej. Chłodzę całą noc.

  2. Zapraszam na mojego bloga!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nastka86 04 października Użyłam 18g kawy a wyszedł zbyt kawowy aż gorzki. Szkoda bo liczyłam na fuzje smaków karmelu i mojego ulubionego napoju a kawa jednak wszystko zdominowała

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 02 października Ale bym zjadła z chęcią kawałeczek :)))))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń