Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto serowo-truskawkowe

Ciasto serowo-truskawkowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 53

Dodano:

Odsłon: 389

Ciasto w miarę szybkie do zrobienia i naprawdę pyszne i orzeżwiające w ciepłe dni:)

Składniki

  • Do masy serowej: kg sera twarogowego Mó Ulubiony, 3/4 szklanki cukru,2łyżeczki cukru waniliowego ,1 margaryna,2 lyżki żelatyny.
  • Mus truskawkowy: 2 galaretki truskawkowe i ok 1 kg mrożonych truskawek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto serowo-truskawkowe

Przygotowanie

  1. Na blachę wyłożyc biszkopty lub jeśli ktoś woli można upiec cienki biszkopt. Następnie przygotowujemy masę serową. Miksujemy margarynę z cukrami na jednolitą masę i dodajemy ser cały czas miksując. Na koniec wlewamy przestudzoną i rozpuszczoną żelatynę(wody tyle tylko aby przykryła żelatynę w szklance czyli 1/4szkl. ja robię to na oko:). Ser dajemy na biszkopty i wkładamy do lodówki żeby stężał.

  2. Masa truskawkowa: Truskawki muszą być rozmrożone wtedy najlepiej jest je zmiksować. Chyba że mamy blender to możemy je rozdrobnic nawet takie w połowie twarde. Galaretki rozpuszczamy w 0,5l wody studzimy i czekamy aż galaretka trochę stężeje. Następnie wlewamy ją do wcześniej zmiksowanych truskawek mieszamy wszystko razem i wylewamy na blachę na masę serową. Czekamy aż stężeje. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń