Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kremowy przekładaniec"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 223
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 165
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 247
Polecam.
Odsłon: 298
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 223
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 165
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 247
Polecam.
Odsłon: 298
Składniki
Bajecznie kolorowy i mięciutki:
torebki budyniu waniliowego, 4 szklanki mleka, 6 łyżek cukru, 15 dag masła, sok z 1/2 cytryny, 25 dag murzynka, piernika lub ciemnego biszkopta, 40 dag malin, posypka z gorzkiej czekolady.
W 2/3 kubka mleka rozmieszaj proszek budyniowy, dodaj cukier. Resztę mleka zagotuj i, mieszając, wlej rozrobiony budyń. Energicznie mieszaj, żeby nie powstały grudki.
Ugotowany budyń wystudź, mieszając – inaczej powstanie na nim gruby, gumowaty kożuch.
Do przestudzonego budyniu dodawaj partiami miękkie masło i miksuj, aż do uzyskania kremowej konsystencji. Otrzymany krem powinien być lekko lejący.
Ciasto pokrusz w rękach i wsyp do miseczki (możesz je wymieszać z garścią posiekanych orzechów włoskich).
Do szklanego naczynia z wyższym brzegiem wsyp 1/3 pokruszonego ciasta, wyłóż trochę malin i zalej 1/3 budyniowego kremu. Ułóż trzy takie warstwy. Ostatnią powinien stanowić krem. Na środek wyłóż maliny, po bokach rozłóż czekoladową posypkę.
Przekładaniec wstaw do lodówki. Podawaj mocno schłodzony.Źródło: Kobieta i życie