Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Leczo z bobem"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 256
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1075
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 73
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 256
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1075
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 73
Składniki
Smakowity dodatek na ciepło lub na zimno, zwłaszcza podany do dań z grilla. Z karkówką lub kiełbasą smakuje wybornie.
Zagotuj wodę, dodaj sól, cukier, 4 ząbki czosnku, kilka gałązek koperku, wrzuć bób. Ugotuj na półtwardo. Odcedź i obierz.
Marchewkę pokrój w talarki, pomidor – na kawałki, ogórki – w półplasterki.
Na patelni rozgrzej masło, wrzuć posiekany czosnek, zrumień. Dodaj marchewkę, smaż aż zmięknie. Wsyp ogórki, pomidor i chwilę duś. Na koniec wsyp obrany bób i duś chwilę, mieszając, aż odparuje nadmiar soku.
Przypraw danie solą, papryką, wegetą, pieprzem. Wsyp posiekaną natkę, wymieszaj. Wyłóż na talerz. Udekoruj kawałkami pomidora, listkami natki. Podaj na ciepło jako dodatek do dań mięsnych. Sałatka jest smaczna na zimno do pieczywa.
Porcje 4 35 min Cena 1,40 zł Kalorie 260 kcal
Przepis przysłała Jadwiga Smolińska z KoronowaŹródło: Bella Relaks