Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Legumina makowa. Przepis Lucyny Ćwierczakiewiczowej"
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1473
Polecam.
Odsłon: 255
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 67
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 260
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1473
Polecam.
Odsłon: 255
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 67
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 260
Składniki
Mak starannie przepłukać, sparzyć niewielką ilością wrzątku, odcedzić i zemleć. Odcisnąć mleczko makowe, dodać śmietankę i cukier waniliowy.
Bułkę obrać ze skóry, pokroić w kostkę, zalać mleczkiem makowym.
Kawałki bułki i mak przełożyć do salaterki, posypać cynamonem.
UWAGA: Potrawę można także posypać wiórkami kokosowymi i ozdobić połówkami migdałów.Źródło: Życie na Gorąco Retro