Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny murzynek z orzechami, świetny na każdą okazję.
Kostkę margaryny, 1,5 szklanki cukru, cukrem waniliowym,kakao oraz 5 łyżek wody mieszamy w garnku i gotujemy. Po zagotowaniu odlewamy pół szklanki i resztę zostawiamy do przestygnięcia.
W międzyczasie orzechy kroimy na drobne kawałki, wrzucamy do garnka z 2 łyżkami wody,połową szklanki cukru oraz masło. Gotujemy do połączenia się składników. Masa musi być dosyć gęsta. Zostawiamy do ostygnięcia.
Oddzielamy żółtka od białek. Ostygniętą masę czekoladową miksujemy z żółtkami, mąką, proszkiem do pieczenia. Białka ubić i połączyć z masą drewnianą łyżką powoli mieszając. Zrobioną masę wyłożyć na brytfankę, na wierzch ułożyć ostygniętą masę orzechową. Piec w piekarniku 180 stopni ok 50 min.
Soczyste polędwiczki, chrupki bekon i orzechy.
Odsłon: 4406
Domowy, pszenny chlebek z dodatkiem orzechów włoskich...śniadanie na pewno bę...
Odsłon: 698
Fit serniczek cytrynowy z mandarynkami. Ekspresowy deser, który przygotujesz...
Odsłon: 244
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 111
Pomysł na tą zapiekankę odgapiłam od siostry która bardzo często ją przygotow...
Odsłon: 169
Zapiekanka chłopska. Dziś mam dla Was pomysł na pyszną zapiekankę chłopską. R...
Odsłon: 238
Uwielbiam przygotowywać pizzę więc często eksperymentuje z jej wyglądem. Dziś...
Odsłon: 186
Fit serniczek cytrynowy z mandarynkami. Ekspresowy deser, który przygotujesz...
Odsłon: 244
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 111
Pomysł na tą zapiekankę odgapiłam od siostry która bardzo często ją przygotow...
Odsłon: 169
Zapiekanka chłopska. Dziś mam dla Was pomysł na pyszną zapiekankę chłopską. R...
Odsłon: 238
Uwielbiam przygotowywać pizzę więc często eksperymentuje z jej wyglądem. Dziś...
Odsłon: 186
Składniki
Kostkę margaryny, 1,5 szklanki cukru, cukrem waniliowym,kakao oraz 5 łyżek wody mieszamy w garnku i gotujemy. Po zagotowaniu odlewamy pół szklanki i resztę zostawiamy do przestygnięcia.
W międzyczasie orzechy kroimy na drobne kawałki, wrzucamy do garnka z 2 łyżkami wody,połową szklanki cukru oraz masło. Gotujemy do połączenia się składników. Masa musi być dosyć gęsta. Zostawiamy do ostygnięcia.
Oddzielamy żółtka od białek. Ostygniętą masę czekoladową miksujemy z żółtkami, mąką, proszkiem do pieczenia. Białka ubić i połączyć z masą drewnianą łyżką powoli mieszając. Zrobioną masę wyłożyć na brytfankę, na wierzch ułożyć ostygniętą masę orzechową. Piec w piekarniku 180 stopni ok 50 min.
Przepisy Desery
Desery
Tort Knoppers
Desery
Najlepsze ciasto na upały
Desery
Chrupiący tort malinowo-nugatowy
Desery
Brownie z czerwonej fasoli
Tort Knoppers
Dużo orzechów, jeszcze więcej czekolady. Prawdziwa bomba kaloryczna. Ale jaka...
Odsłon: 67
Najlepsze ciasto na upały
Jeśli masz ochotę na pyszny deser, ale temperatury za oknem skutecznie zniech...
Odsłon: 256