Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muszelki z marcepanem"
Puszkę z mlekiem zanurz w garnku z wodą i pozostaw na małym ogniu na 2 godziny, aby mleko się zagotowało. Otwórz puszkę, gdy wystygnie.
Przesiej mąkę z cukrem. Dodaj mielone migdały, żółtka oraz masło. Zagnieć gładkie ciasto i wciśnij je do wysmarowanych foremek. Piecz ciasteczka w temperaturze 180° C przez ok. 12 minut. Wyjmij je i odstaw do ostygnięcia.
Umyj i osusz foremki do muszelek. Następnie stopniowo wciśnij w nie kawałki masy marcepanowej i ostrożnie wyjmij.
Zagotowane, schłodzone mleko ubij z masłem na gładki krem. Napełnij nim upieczone ciasteczka. Na wierzch połóż po czereśni i dociśnij muszelką z marcepana.
Czas przygotowania: ok. 150 minut. Cena porcji: ok. 4 zł. Kalorie: porcja 180 kcal.Źródło: Na żywo
Zupa gulaszowa z muszelkami ugotowana na mięsie wieprzowym z makaronem muszelki.
Odsłon: 1012
Bajaderki z marcepanem to pyszne kuleczki którym nie można się oprzeć i znika...
Odsłon: 1609
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7818
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2114
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30005
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5035
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7818
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2114
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30005
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5035
Składniki
Puszkę z mlekiem zanurz w garnku z wodą i pozostaw na małym ogniu na 2 godziny, aby mleko się zagotowało. Otwórz puszkę, gdy wystygnie.
Przesiej mąkę z cukrem. Dodaj mielone migdały, żółtka oraz masło. Zagnieć gładkie ciasto i wciśnij je do wysmarowanych foremek. Piecz ciasteczka w temperaturze 180° C przez ok. 12 minut. Wyjmij je i odstaw do ostygnięcia.
Umyj i osusz foremki do muszelek. Następnie stopniowo wciśnij w nie kawałki masy marcepanowej i ostrożnie wyjmij.
Zagotowane, schłodzone mleko ubij z masłem na gładki krem. Napełnij nim upieczone ciasteczka. Na wierzch połóż po czereśni i dociśnij muszelką z marcepana.
Czas przygotowania: ok. 150 minut. Cena porcji: ok. 4 zł. Kalorie: porcja 180 kcal.Źródło: Na żywo
Przepisy Desery
Desery
Jabłka w biszkopcie
Desery
Lody cappuccino
Desery
Placki z serka waniliowego
Desery
Rurki z kremem
Jabłka w biszkopcie
Wspaniały deser dla wszystkich. Polecam ten przepis.
Odsłon: 116
Lody cappuccino
Aksamitne lody cappuccino, w których znajdziesz chrupiące kawałki czekolady s...
Odsłon: 353