Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muszelki z marcepanem"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34135
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1337
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113585
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34135
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1337
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113585
Składniki
Puszkę z mlekiem zanurz w garnku z wodą i pozostaw na małym ogniu na 2 godziny, aby mleko się zagotowało. Otwórz puszkę, gdy wystygnie.
Przesiej mąkę z cukrem. Dodaj mielone migdały, żółtka oraz masło. Zagnieć gładkie ciasto i wciśnij je do wysmarowanych foremek. Piecz ciasteczka w temperaturze 180° C przez ok. 12 minut. Wyjmij je i odstaw do ostygnięcia.
Umyj i osusz foremki do muszelek. Następnie stopniowo wciśnij w nie kawałki masy marcepanowej i ostrożnie wyjmij.
Zagotowane, schłodzone mleko ubij z masłem na gładki krem. Napełnij nim upieczone ciasteczka. Na wierzch połóż po czereśni i dociśnij muszelką z marcepana.
Czas przygotowania: ok. 150 minut. Cena porcji: ok. 4 zł. Kalorie: porcja 180 kcal.Źródło: Na żywo