Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Napoleonki waniliowe"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3926
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415213
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2501
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3926
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415213
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2501
Składniki
opakowania ciasta francuskiego, 3,5 szklanki mleka, cukier waniliowy, szklanka cukru szklanka mąki, budyń waniliowy, margaryna
Zagotuj 2 szklanki mleka z cukrami. Resztę mleka wymieszaj z mąką oraz budyniem, wlej do mleka, zagotuj. Ostudź. Z ciasta upiecz 2 placki, ostudź. Zimny budyń utrzyj z margaryną. Kremem posmaruj jeden placek. Nakryj drugim. Wierzch posyp cukrem pudrem, wstaw na noc do lodówki.
Porcje 12, 65 min, Cena 1,30 zł, Kalorie 380 kcalŹródło: Takie jest życie