Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Napoleonki waniliowe"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 718
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22745
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15110
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4841
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45357
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 718
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22745
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15110
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4841
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45357
Składniki
opakowania ciasta francuskiego, 3,5 szklanki mleka, cukier waniliowy, szklanka cukru szklanka mąki, budyń waniliowy, margaryna
Zagotuj 2 szklanki mleka z cukrami. Resztę mleka wymieszaj z mąką oraz budyniem, wlej do mleka, zagotuj. Ostudź. Z ciasta upiecz 2 placki, ostudź. Zimny budyń utrzyj z margaryną. Kremem posmaruj jeden placek. Nakryj drugim. Wierzch posyp cukrem pudrem, wstaw na noc do lodówki.
Porcje 12, 65 min, Cena 1,30 zł, Kalorie 380 kcalŹródło: Takie jest życie