Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placki z cukinii z otrębami"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 327
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 28916
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9022
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 758
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 327
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 28916
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9022
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 758
Składniki
Cukinie myjemy, odcinamy końce i bez obierania ścieramy na tarce o grubych oczkach. Lekko solimy, odstawiamy na około 10 minut, po czym odciskamy z soku.
Do cukinii dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę, jajka, jogurt, mąkę, otręby i posiekany koperek. Przyprawiamy do smaku pieprzem i – jeśli trzeba – solą. Mieszamy, by wszystkie dobrze połączyć.
Nakładamy ciasto na rozgrzany olej, formując placuszki. Smażymy z obydwu stron na złoty kolor. Osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji 1,50 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 85 kcal Białko 2,8 g/Tłuszcz 3,2 g/Węglowodany 7,9 g.Źródło: Rewia