Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placki z cukinii z otrębami"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Cukinie myjemy, odcinamy końce i bez obierania ścieramy na tarce o grubych oczkach. Lekko solimy, odstawiamy na około 10 minut, po czym odciskamy z soku.
Do cukinii dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę, jajka, jogurt, mąkę, otręby i posiekany koperek. Przyprawiamy do smaku pieprzem i – jeśli trzeba – solą. Mieszamy, by wszystkie dobrze połączyć.
Nakładamy ciasto na rozgrzany olej, formując placuszki. Smażymy z obydwu stron na złoty kolor. Osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji 1,50 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 85 kcal Białko 2,8 g/Tłuszcz 3,2 g/Węglowodany 7,9 g.Źródło: Rewia