Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przepis na pastylki miętowe"
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 806
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 806
Składniki
Z cukru pudru, soku z cytryny, białka i olejku miętowego zagniatam gładką masę. Stolnicę oprószam cukrem pudrem i rozwałkowuję na niej masę na grubość ok. 1/2 cm. Wycinam kieliszkiem kółka i zostawiam je, żeby nieco obeschły. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Lekko studzę (zbyt ciepła rozpuści masę).
Zanurzam w niej krążki miętowe. Układam na papierze do pieczenia i zostawiam na noc do zastygnięcia. Można wcześniej posypać je kolorowymi posypkami.
35 min • Porcja 360 kcal • Koszt porcji ok. 20 gr • Przepis na 35 sztuk
Lucyna Stachowska z Czerwonej Wody z ŁabędziowaŹródło: Kobieta i życie