Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przepis na pastylki miętowe"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 586
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 136
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 144
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 104
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22742
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 586
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 136
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 144
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 104
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22742
Składniki
Z cukru pudru, soku z cytryny, białka i olejku miętowego zagniatam gładką masę. Stolnicę oprószam cukrem pudrem i rozwałkowuję na niej masę na grubość ok. 1/2 cm. Wycinam kieliszkiem kółka i zostawiam je, żeby nieco obeschły. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Lekko studzę (zbyt ciepła rozpuści masę).
Zanurzam w niej krążki miętowe. Układam na papierze do pieczenia i zostawiam na noc do zastygnięcia. Można wcześniej posypać je kolorowymi posypkami.
35 min • Porcja 360 kcal • Koszt porcji ok. 20 gr • Przepis na 35 sztuk
Lucyna Stachowska z Czerwonej Wody z ŁabędziowaŹródło: Kobieta i życie