Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i smaczny sernik na każdą okazję.
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 107
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 77
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 107
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 77
Składniki
Składniki do polewy tj. cukier, kakao, margarynę, wodę zagotować w garnku na małym ogniu - ostudzić , odlać 1/2 szkl. do polania. Do reszty masy dodać mąkę, proszek do pieczenia, 2 żółtka. Białka ubić na sztywną pianę.i dodać do masy serowej. Ciastem wyłożyć tortownicę z papierem do pieczenia.
Wszystkie składniki na ser wymieszać razem , białka ubić na sztywną pianę można dodać rodzynki. Ser wlać do dużej tortownicy i piec ok 1,5 h w temp 160-180*. Po wyjęciu polać odlaną polewą i posypać kokosem. P.S. Jeśli chcemy użyć mniejszej formy , można użyć połowy składników na masę serową. Życzę smacznego