Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1541
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231947
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5051
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1541
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231947
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5051
Składniki
pieczemy biszkopt,ja podałam krupczatkę bo z niej zawsze piekę ale biszkopt można upiec z własnej receptury. Po upieczeniu i wystygnięciu ścinamy wierzch placka tak 1/3 i kruszymy do miseczki. Z 1/2 l śmietany odlewamy 1/2 szklanki i dajemy połamaną białą czekoladę ,podgrzewamy aby się rozpuściła i odstawiamy aby się ochłodziła. Drugą część śmietany ubijamy dodajemy śnieżki,potem zimną rozpuszczoną białą czekoladę, następnie lejemy stopniowo adwokat,następnie kokos i pokruszony biszkopt. Gotową masę wykładamy na biszkopt. Z czarnej czekolady robimy polewę lub tylko ją rozpuszczamy i polewamy po masie i ozdabiamy posypując kokosem. Placek najlepiej zrobić dzień wcześniej ,wtedy się dobrze kroi.