Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 32
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 44
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 278
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 32
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 44
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 278
Składniki
pieczemy biszkopt,ja podałam krupczatkę bo z niej zawsze piekę ale biszkopt można upiec z własnej receptury. Po upieczeniu i wystygnięciu ścinamy wierzch placka tak 1/3 i kruszymy do miseczki. Z 1/2 l śmietany odlewamy 1/2 szklanki i dajemy połamaną białą czekoladę ,podgrzewamy aby się rozpuściła i odstawiamy aby się ochłodziła. Drugą część śmietany ubijamy dodajemy śnieżki,potem zimną rozpuszczoną białą czekoladę, następnie lejemy stopniowo adwokat,następnie kokos i pokruszony biszkopt. Gotową masę wykładamy na biszkopt. Z czarnej czekolady robimy polewę lub tylko ją rozpuszczamy i polewamy po masie i ozdabiamy posypując kokosem. Placek najlepiej zrobić dzień wcześniej ,wtedy się dobrze kroi.