Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 791
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 791
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
pieczemy biszkopt,ja podałam krupczatkę bo z niej zawsze piekę ale biszkopt można upiec z własnej receptury. Po upieczeniu i wystygnięciu ścinamy wierzch placka tak 1/3 i kruszymy do miseczki. Z 1/2 l śmietany odlewamy 1/2 szklanki i dajemy połamaną białą czekoladę ,podgrzewamy aby się rozpuściła i odstawiamy aby się ochłodziła. Drugą część śmietany ubijamy dodajemy śnieżki,potem zimną rozpuszczoną białą czekoladę, następnie lejemy stopniowo adwokat,następnie kokos i pokruszony biszkopt. Gotową masę wykładamy na biszkopt. Z czarnej czekolady robimy polewę lub tylko ją rozpuszczamy i polewamy po masie i ozdabiamy posypując kokosem. Placek najlepiej zrobić dzień wcześniej ,wtedy się dobrze kroi.