Desery Przepis na:
Rogaliki ze smalcu

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 140
Dodano: 19.01.2010
Odsłon: 8805
Składniki
- mąka, 1/2kg
- smalec, 25dag
- śmietana, 1/4 l
- marmolada do nadzienia
- cukier puder do posypania
- szczypta soli
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
WYKONANIE: Smalec posiekać z mąką, dodać śmietanę, posolić. Zarobić. Jezeli jest zbyt suche, można dodać śmietany. Ciasto rozwałkować. Wykrawać małe trójkaty, nakładać marmoladę, formować rogaliki. Upiec. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 26 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Wypróbuję na pewno.Lubię ciasto kruche ze smalcu bo jest naprawdę KRUCHE. Nadzienie też można zmieniac. Próbowałaś z kaimakiem wymieszanym z prażonymi orzechami, kokosem i kakao w proszku ?Rewelka, pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 26 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Wypróbuję, bo ciasto kruche na smalcu jest rewelacyjne/chociaż niezbyt dietetyczne/. Te rogaliki są proste i na pewno pychota.Pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz