Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka ryżowa z jabłkiem i marchewką"
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 465
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 183
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 465
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 183
Składniki
Ryż przepłucz na sicie, wrzuć do garnka z osoloną wodą i ugotuj do miękkości (15-18 minut). Odcedź, ostudź. Marchewki obierz, opłucz, posiekaj. Papryki oraz jabłka umyj, osusz, usuń nasiona i pokrój na takie same kawałki.
Ostudzony ryż wymieszaj z cebulą, marchewkami, papryką oraz jabłkami. Jogurt naturalny utrzyj z sokiem z cytryny. Dopraw miodem, curry, solą i pieprzem. Połącz z sałatką. Posyp kiełkami.
czas ok. 30 min; porcja – 280 kcal, cena 2,50 złŹródło: Świat kobiety