Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z makaronu i wędzonej makreli"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27142
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27142
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
Makaron wrzuć do garnka z osolonym wrzą tkiem i odrobiną oleju. Ugotuj do miękkości według przepisu podanego na opakowaniu.
W tym czasie makrelę pozbaw skóry i ości. Mięso ryby rozdrobnij, przełóż do miski. Obierz i drobno posiekaj czerwoną cebulę (możesz odłożyć kilka krążków do dekoracji sałatki). Kukurydzę osącz na sicie, przelej zimną wodą, pozostaw do ocieknięcia. Natkę opłucz, osusz, listki drobno posiekaj.
Ugotowany makaron odlej na sicie, przepłucz zimną wodą, osącz i całkowicie ostudź. Połącz z wędzoną makrelą, kukurydzą, posiekaną cebulą oraz natką. sałatki wymieszaj starannie z majonezem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Gotową sałatkę rozłóż do miseczek. Udekoruj cebulą.
Czas ok. 25 min; porcja – 280 kcal, cena 2,30 zł, 4 porcje.Źródło: Świat kobiety