Do góry

Desery Przepis na:

Sałatka z makaronu i wędzonej makreli

Sałatka z makaronu i wędzonej makreli

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z makaronu i wędzonej makreli"

Składniki

  • 1/2 opakowanie makaronu typu kolanka
  • 1 średnia wędzona makrela
  • 1 czerwona cebula
  • sól
  • 1 puszka kukurydz
  • 1/2 pęczka natki
  • pieprz
  • 3 łyżki majonezu
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron wrzuć do garnka z osolonym wrzą tkiem i odrobiną oleju. Ugotuj do miękkości według przepisu podanego na opakowaniu.

  2. W tym czasie makrelę pozbaw skóry i ości. Mięso ryby rozdrobnij, przełóż do miski. Obierz i drobno posiekaj czerwoną cebulę (możesz odłożyć kilka krążków do dekoracji sałatki). Kukurydzę osącz na sicie, przelej zimną wodą, pozostaw do ocieknięcia. Natkę opłucz, osusz, listki drobno posiekaj.

  3. Ugotowany makaron odlej na sicie, przepłucz zimną wodą, osącz i całkowicie ostudź. Połącz z wędzoną makrelą, kukurydzą, posiekaną cebulą oraz natką. sałatki wymieszaj starannie z majonezem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Gotową sałatkę rozłóż do miseczek. Udekoruj cebulą.

  4. Czas ok. 25 min; porcja – 280 kcal, cena 2,30 zł, 4 porcje.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń