Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z makaronu i wędzonej makreli"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 325
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 28739
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9015
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 756
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 325
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 28739
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9015
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 756
Składniki
Makaron wrzuć do garnka z osolonym wrzą tkiem i odrobiną oleju. Ugotuj do miękkości według przepisu podanego na opakowaniu.
W tym czasie makrelę pozbaw skóry i ości. Mięso ryby rozdrobnij, przełóż do miski. Obierz i drobno posiekaj czerwoną cebulę (możesz odłożyć kilka krążków do dekoracji sałatki). Kukurydzę osącz na sicie, przelej zimną wodą, pozostaw do ocieknięcia. Natkę opłucz, osusz, listki drobno posiekaj.
Ugotowany makaron odlej na sicie, przepłucz zimną wodą, osącz i całkowicie ostudź. Połącz z wędzoną makrelą, kukurydzą, posiekaną cebulą oraz natką. sałatki wymieszaj starannie z majonezem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Gotową sałatkę rozłóż do miseczek. Udekoruj cebulą.
Czas ok. 25 min; porcja – 280 kcal, cena 2,30 zł, 4 porcje.Źródło: Świat kobiety