Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z tuńczykiem"
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4496
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5918
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1382
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12725
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4496
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5918
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1382
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12725
Składniki
• na 4 porcje •: 20 min •Porcja: 350 kcal •Cena porcji: ok. 3 zł
Jajka włóż do lekko posolonej wody. Gotuj około 10 minut. Następnie odcedź je, przestudź, polewając zimną wodą. Obierz ze skorupek i odłóż do całkowitego wystudzenia. Drobno pokrój.
Tuńczyka osącz z zalewy. Rybę przełóż do salaterki, rozdrobnij widelcem, dodaj jajka. Ogórek pokrój w kosteczkę. Cebulkę obierz, posiekaj. Koperek opłucz, część odłóż do dekoracji, a resztę potnij na kawałeczki. Pokrojone wrzuć do miseczki z tuńczykiem i jajkami.
Dodaj starty żółty ser. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Majonez wymieszaj z jogurtem naturalnym oraz otartą skórką cytrynową. Sos przypraw do smaku solą i pieprzem. Polej nim sałatkę. Dokładnie wymieszaj.
Sałatkę podawaj np. w wydrążonych cytrynach lub ogórkach. Gotowe danie udekoruj odłożonym koperkiem.Źródło: Naj