Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z tuńczykiem"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 130
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31299
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 416
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 130
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31299
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 416
Składniki
• na 4 porcje •: 20 min •Porcja: 350 kcal •Cena porcji: ok. 3 zł
Jajka włóż do lekko posolonej wody. Gotuj około 10 minut. Następnie odcedź je, przestudź, polewając zimną wodą. Obierz ze skorupek i odłóż do całkowitego wystudzenia. Drobno pokrój.
Tuńczyka osącz z zalewy. Rybę przełóż do salaterki, rozdrobnij widelcem, dodaj jajka. Ogórek pokrój w kosteczkę. Cebulkę obierz, posiekaj. Koperek opłucz, część odłóż do dekoracji, a resztę potnij na kawałeczki. Pokrojone wrzuć do miseczki z tuńczykiem i jajkami.
Dodaj starty żółty ser. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Majonez wymieszaj z jogurtem naturalnym oraz otartą skórką cytrynową. Sos przypraw do smaku solą i pieprzem. Polej nim sałatkę. Dokładnie wymieszaj.
Sałatkę podawaj np. w wydrążonych cytrynach lub ogórkach. Gotowe danie udekoruj odłożonym koperkiem.Źródło: Naj