Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka ze smażonej cukini"
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 238
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 238
Składniki
Cukinię umyć, pokroić w cienkie plasterki, posolić, oprószyć pieprzem i posiekanymi listkami tymianku. Czosnek przecisnąć przez praskę lub posiekać i rozetrzeć z solą.
Pomidory umyć i pokroić w dość duże cząstki. Rozgrzać oliwę na patelni, wrzucić czosnek oraz cukinię i krótko smażyć razem. Pomidory i cukinię połączyć, skropić sokiem z cytryny i doprawić.
Pokroić fetę w kostkę, dodać do sałatki, lekko wymieszać. Udekorować gałązkami tymianku.
Do tej lekkiej sałatki warto przygotować kromki chleba tostowego z masłem czosnkowym lub ziołowym.
<strong>: ok. 20 minut</strong>Źródło: Twoje Imperium