Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Słodkie kwadraciki"
Ciasto francuskie rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy na cienki placek. Pokrój go w kwadraty 8x8 cm. Połowę kwadratów rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj rozbełtanym jajkiem.
Z pozostałych placków wykrój kwadratowe środki tak, aby zostały dwucentymetrowe krawędzie. Połóż wykrojony placek na pełny kwadrat, powierzchnię posmaruj ponownie jajkiem i posyp migdałami. Środki ponakłuwaj widelcem.
Piecz w rozgrzanym piekarniku przez ok. 30 minut w temperaturze 180 st. C. Po upieczeniu przełóż na metalową kratkę do schłodzenia. Śmietanę ubij na sztywno. Zagotuj mleko z cukrem, cukrem waniliowym oraz budyniem, aby powstał gęsty krem. Odstaw, dodaj żółtka i tartą czekoladę. Stale mieszając schłódź. Potem rozmiksuj i dodaj bitą śmietanę. Możesz doprawić rumem (ok. 30 ml). Kremem wypełnij środki kwadracików i udekoruj truskawkami. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.Źródło: Tele Tydzień
Smaczne kotlety mielone, soczyste z marchewką. Bardzo lubię dodawać do mięsa...
Odsłon: 238
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 389
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 373
Smaczne kotlety mielone, soczyste z marchewką. Bardzo lubię dodawać do mięsa...
Odsłon: 238
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 389
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 373
Składniki
Ciasto francuskie rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy na cienki placek. Pokrój go w kwadraty 8x8 cm. Połowę kwadratów rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj rozbełtanym jajkiem.
Z pozostałych placków wykrój kwadratowe środki tak, aby zostały dwucentymetrowe krawędzie. Połóż wykrojony placek na pełny kwadrat, powierzchnię posmaruj ponownie jajkiem i posyp migdałami. Środki ponakłuwaj widelcem.
Piecz w rozgrzanym piekarniku przez ok. 30 minut w temperaturze 180 st. C. Po upieczeniu przełóż na metalową kratkę do schłodzenia. Śmietanę ubij na sztywno. Zagotuj mleko z cukrem, cukrem waniliowym oraz budyniem, aby powstał gęsty krem. Odstaw, dodaj żółtka i tartą czekoladę. Stale mieszając schłódź. Potem rozmiksuj i dodaj bitą śmietanę. Możesz doprawić rumem (ok. 30 ml). Kremem wypełnij środki kwadracików i udekoruj truskawkami. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.Źródło: Tele Tydzień
Przepisy Desery
Desery
Tort bezowy z mascsrpone i wiśniami
Desery
sernik z truskawkami
Desery
Ciasto Marlenka
Desery
Ciasto red velvet
Tort bezowy z mascsrpone i wiśniami
Super pyszny na każdą okazję, a nawet bez okazji :)
Odsłon: 9
sernik z truskawkami
Pieczony, kremowy sernik z truskawkami na kruchym, kakaowym spodzie....
Odsłon: 44