Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza szarlotka pod słońcem
Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać pokrojoną w kostkę margarynę , 1/2 szkl. cukru oraz 5 żółtek.
Zagniatamy. Formujemy kulę. Wkładamy na 15 minut do zamrażarki.
W chwili gdy ciasto się mrozi ubijamy pianę z 5 białek na sztywno. Gdy już piana będzie sztywna dodajemy 1 szkl. cukru i dalej ubijamy.
Jabłka obieramy, kroimy i prużymy lekko w garnku.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
Ułożenie produktów:
- 1/3 ciasta na dno blachy
- uprużone jabłka
- posypać cukrem waniliowym
- 1/3 ciasta równomiernie rozłożonego startego na tarce z grubymi oczkami
- piana z 5 białek
- 1/3 ciasta starta na tarce z grubymi oczkami równomiernie rozłożona na warstwie piany
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 50 minut.
Oczywiście sprawdzamy co jakiś czas bo ciasto lubi się upiec szybciej, zależy od piekarnika.
SMACZNEGO
Dzisiaj zapraszam na focaccię, płaskie włoskie pieczywo, które świetnie spraw...
Odsłon: 15
Pyszna i zdrowa - zupa krem z pieczonych buraków
Odsłon: 18
Zapiekanka warzywna z sosem serowym z makaronem i kurczakiem to świetny pomys...
Odsłon: 10246
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 232
Dzisiaj zapraszam na focaccię, płaskie włoskie pieczywo, które świetnie spraw...
Odsłon: 15
Pyszna i zdrowa - zupa krem z pieczonych buraków
Odsłon: 18
Zapiekanka warzywna z sosem serowym z makaronem i kurczakiem to świetny pomys...
Odsłon: 10246
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 232
Składniki
Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać pokrojoną w kostkę margarynę , 1/2 szkl. cukru oraz 5 żółtek. Zagniatamy. Formujemy kulę. Wkładamy na 15 minut do zamrażarki.
W chwili gdy ciasto się mrozi ubijamy pianę z 5 białek na sztywno. Gdy już piana będzie sztywna dodajemy 1 szkl. cukru i dalej ubijamy. Jabłka obieramy, kroimy i prużymy lekko w garnku.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ułożenie produktów: - 1/3 ciasta na dno blachy - uprużone jabłka - posypać cukrem waniliowym - 1/3 ciasta równomiernie rozłożonego startego na tarce z grubymi oczkami - piana z 5 białek - 1/3 ciasta starta na tarce z grubymi oczkami równomiernie rozłożona na warstwie piany Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 50 minut. Oczywiście sprawdzamy co jakiś czas bo ciasto lubi się upiec szybciej, zależy od piekarnika. SMACZNEGO
Przepisy Desery
Desery
3-bit bez pieczenia
Desery
Tort Bailey's
Desery
Bułeczki drożdżowe z rabarbarem
Desery
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
3-bit bez pieczenia
Popularne batony 3 Bit to kompozycja smaków, w której łatwo się „zakochać”. J...
Odsłon: 26
Tort Bailey's
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 232