Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9202
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1138
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11469
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 501
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9202
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1138
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11469
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 501
Składniki
biszkopt: białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Dodać żółtka i mąkę przesiana z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec w temp. 200 st C około 40 minut Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia a następnie przekroić na 3 części Śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixsami na gęsty krem około 10 minut Każdy krążek biszkoptu delikatnie nasączyć mocną osłodzoną herbatą z cytryną i posmarować dżemem na to kłaść porcję bitej śmietany, znowu biszkopt nasączyć dżem i śmietana itd. cały tort obsmarować z każdej strony ubita śmietana boki tortu udekorować pokruszonymi płatkami śniadaniowymi czekoladowymi na wierzch ja zrobiłam ozdobę z masy marcepanowej Smacznego