Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 90
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2693
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 90
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2693
Składniki
biszkopt: białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Dodać żółtka i mąkę przesiana z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec w temp. 200 st C około 40 minut Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia a następnie przekroić na 3 części Śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixsami na gęsty krem około 10 minut Każdy krążek biszkoptu delikatnie nasączyć mocną osłodzoną herbatą z cytryną i posmarować dżemem na to kłaść porcję bitej śmietany, znowu biszkopt nasączyć dżem i śmietana itd. cały tort obsmarować z każdej strony ubita śmietana boki tortu udekorować pokruszonymi płatkami śniadaniowymi czekoladowymi na wierzch ja zrobiłam ozdobę z masy marcepanowej Smacznego