Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Trójkolorowa terrina"
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 36633
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 246
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 36633
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 246
Składniki
Umyj truskawki, kilka odłóż, pozostałe pokrój drobno. Czekolady rozpuść w osobnych miseczkach w gorącej kąpieli wodnej. Zmielony twaróg zmiksuj z cukrem. Żelatynę rozpuść w małej ilości wody. Wmieszaj do masy twarogowej, połącz z ubitą na sztywno kremówką.
Podziel masę na 3 części, każdą połącz z inną czekoladą. Do 2 części dodaj kawałki truskawek. Formę wyłóż folią. Kolejno wykładaj przygotowane masy. Wstaw na noc do lodówki. Ozdób wiórkami i resztą owoców.
Czas ok. 60 min; porcja – 210 kcal, cena 1,40 zł.Źródło: Świat kobiety