Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa jarzynowa z cielęciną po 9. miesiącu"
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5678
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 68
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 101
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 586
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5678
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 68
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 101
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 586
Składniki
Jarzyny umyj, obierz, opłucz i pokrój w drobną kostkę.
Mięso cielęce dokładnie umyj pod bieżącą wodą, a następnie pokrój na mniejsze kawałki.
Natkę pietruszki umyj, osusz i drobno posiekaj. 4. Warzywa i cielęcinę włóż do ok. 300 ml wrzątku i gotuj, aż będą miękkie. Pod koniec dodaj szczyptę natki.
Zupkę zmiksuj, dodaj masło lub olej, a następnie znów zagotuj danie.Źródło: Mam dziecko