Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 266
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 214
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 47
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 56
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 266
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 214
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 47
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 56
Składniki
Maliny przebierz i umyj. Wrzuć do gorącej wody i zagotuj. Dodaj kawałek startej wanilii.
Ugotowane maliny przetrzyj przez drobne sito i zmieszaj z cukrem.
Aby zagęścić nieco zupkę, do przetartych malin dodaj mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w mleku i zagotuj całość.
Wlej zupkę do miseczki i dodaj śmietankę.
Podawaj na zimno lub ciepło razem z groszkiem ptysiowym.Źródło: Mam dziecko