Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zwijany pagaj bardzo owocowy z Lubelszczyzny"
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4691
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 85
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 320
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4691
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 85
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 320
Składniki
Mąkę przesiej, wbij jajko, dodaj sól, wlej sok z 1/2 cytryny i wodę. Zagnieć i wyrabiaj przez ok 5 min. Odstaw na ok. 30 min. 2 W tym czasie przygotuj nadzienie: jabłka umyj, obierz, pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny i wymieszaj z cukrem. 3 Ciasto rozwałkuj jak najcieniej, następnie polej roztopionym masłem i posyp bułką tartą, wymieszaną z cynamonem. Na ciasto wyłóż jabłka (wzdłuż jednego z boków zostaw kilka wolnych cm od brzegu, będą potrzebne do sklejenia). Następnie zwiń ciasto, podobnie jak strudel. Wierzch posmaruj stopionym masłem. 4 Wstaw do rozgrzanego do 190oC piekarnika i piecz do zrumienienia (ok. 40 min). Gotowe ciasto możesz oprószyć cukrem pudrem.Źródło: Świat kobiety