Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zwijany pagaj bardzo owocowy z Lubelszczyzny"
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 111
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 130
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 306
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 111
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 130
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 306
Składniki
Mąkę przesiej, wbij jajko, dodaj sól, wlej sok z 1/2 cytryny i wodę. Zagnieć i wyrabiaj przez ok 5 min. Odstaw na ok. 30 min. 2 W tym czasie przygotuj nadzienie: jabłka umyj, obierz, pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny i wymieszaj z cukrem. 3 Ciasto rozwałkuj jak najcieniej, następnie polej roztopionym masłem i posyp bułką tartą, wymieszaną z cynamonem. Na ciasto wyłóż jabłka (wzdłuż jednego z boków zostaw kilka wolnych cm od brzegu, będą potrzebne do sklejenia). Następnie zwiń ciasto, podobnie jak strudel. Wierzch posmaruj stopionym masłem. 4 Wstaw do rozgrzanego do 190oC piekarnika i piecz do zrumienienia (ok. 40 min). Gotowe ciasto możesz oprószyć cukrem pudrem.Źródło: Świat kobiety