Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wytrawna chałka drożdżowa"
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3481
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 47
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2852
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 164
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 122
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3481
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 47
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2852
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 164
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 122
Składniki
Mąkę (2 łyżki odłóż) połącz z drożdżami, łyżką soli i cukru, 1 jajkiem i mlekiem. Dodaj rozpuszczony i ostudzony smalec, zagnieć ciasto. Odstaw do wyrośnięcia. Szpinak opłucz, włóż do rondla. Duś ze śmietaną. Dodaj zasmażkę z 2 łyżek masła i mąki, wymieszaj, dopraw solą.
Ciasto rozwałkuj, po- krój w 3 pasy. Na każ dym ułóż szynkę, ser i szpinak, zawiń farsz w ciasto. Zapleć warkocz z 3 pasów, zlep końce. Posmaruj jajkiem, posyp sezamem. Piecz 35 min w 180 st.
Czas ok. 75 min; porcja – 260 kcal, cena 1,30 zł.Źródło: Świat kobiety