Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 28
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1165
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 176
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 249
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 28
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1165
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 176
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 249
Składniki
Podgrzać mleko aby było letnie , nie gotować . Dodać cukier i drożdże mieszać do rozpuszczenia . Dodać roztopioną łyżkę masła . Wsypać mąkę. Odstawić do wyrośnięcia na ok. 40 minut
Co jakiś czas zagnieść ciasto np. co 10 min. Podzielić ciasto na dwie części następnie każdą porcję podzielić na 4 i uformować walki .
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C . Rozłożyć na blaszce papier do pieczenia następnie uformować dwie chałki .
Posmarować białkiem , piec ok 30 min.
Podawać z kakaem :)