Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13758
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1577
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15303
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6252
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13758
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1577
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15303
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6252
Składniki
Podgrzać mleko aby było letnie , nie gotować . Dodać cukier i drożdże mieszać do rozpuszczenia . Dodać roztopioną łyżkę masła . Wsypać mąkę. Odstawić do wyrośnięcia na ok. 40 minut
Co jakiś czas zagnieść ciasto np. co 10 min. Podzielić ciasto na dwie części następnie każdą porcję podzielić na 4 i uformować walki .
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C . Rozłożyć na blaszce papier do pieczenia następnie uformować dwie chałki .
Posmarować białkiem , piec ok 30 min.
Podawać z kakaem :)