Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38939
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 402
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 169
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9253
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38939
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 402
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 169
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9253
Składniki
wszystko wymieszac w duzym pojemniku, przykryc i odstawic na ok. 18 godzin .w tym czasie 2-3 razy przemieszac.
po tym czasie wylozyc ciasto na podsypana maka stolnice.( ciasto jest dosc zadkie). nie zagniatac tylko zlozyc do srodka i uformowac bochenek. przelozyc do miski wysypanej maka razowa,przykryc i pozostawic do wyrosniecia. piekarnik nagrzac do 225 stopni.najlepiej piec na kamieniu do pizzy. do piekarnika tez wstawic metalowy pojemnik z goraca woda, para powoduje ze chlebek jest chrupiacy. na nagrzany kamien wylozyc chleb i naciac ostrym nozem. piec ok 45-50 min. zostawic do wystygniecia.