Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2413
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4563
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1644
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 502
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2413
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4563
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1644
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 502
Składniki
wszystko wymieszac w duzym pojemniku, przykryc i odstawic na ok. 18 godzin .w tym czasie 2-3 razy przemieszac.
po tym czasie wylozyc ciasto na podsypana maka stolnice.( ciasto jest dosc zadkie). nie zagniatac tylko zlozyc do srodka i uformowac bochenek. przelozyc do miski wysypanej maka razowa,przykryc i pozostawic do wyrosniecia. piekarnik nagrzac do 225 stopni.najlepiej piec na kamieniu do pizzy. do piekarnika tez wstawic metalowy pojemnik z goraca woda, para powoduje ze chlebek jest chrupiacy. na nagrzany kamien wylozyc chleb i naciac ostrym nozem. piec ok 45-50 min. zostawic do wystygniecia.