Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5390
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 908
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11838
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5087
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1351
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5390
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 908
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11838
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5087
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1351
Składniki
wszystko wymieszac w duzym pojemniku, przykryc i odstawic na ok. 18 godzin .w tym czasie 2-3 razy przemieszac.
po tym czasie wylozyc ciasto na podsypana maka stolnice.( ciasto jest dosc zadkie). nie zagniatac tylko zlozyc do srodka i uformowac bochenek. przelozyc do miski wysypanej maka razowa,przykryc i pozostawic do wyrosniecia. piekarnik nagrzac do 225 stopni.najlepiej piec na kamieniu do pizzy. do piekarnika tez wstawic metalowy pojemnik z goraca woda, para powoduje ze chlebek jest chrupiacy. na nagrzany kamien wylozyc chleb i naciac ostrym nozem. piec ok 45-50 min. zostawic do wystygniecia.