Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna i delikatna zupka krem z marchewki z dodatkiem warzywek i serka mascarpone
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3168
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 572
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2306
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3168
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 572
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2306
Składniki
Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki z wyjątkiem pora. Zalewamy wodą tak aby wszystkie były zakryte. Gotujemy na małym ogniu aż wszystkie będą miękkie. W międzyczasie dodajemy ziele, liść laurowy, sól (można użyć kostki rosołowej).
Pora kroimy w krążki i podsmażamy. Dodajemy wraz z pomidorami do ugotowanych warzyw i całość miksujemy blenderem na gładką masę. Pod koniec blendowania dodajemy serek mascarpone, śmietankę, natkę pietruszki oraz pieprz i imbir. Całość miksujemy jeszcze przez chwilę aż wszystkie składniki się połączą.
Podajemy z kleksem gęstej, kwaśnej śmietany i listkiem natki pietruszki. Można również posypać grzankami. Smacznego.