Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 4
Dodano: 25.03.2020
Odsłon: 167
5-6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki z wyjątkiem pora. Zalewamy wodą tak aby wszystkie były zakryte. Gotujemy na małym ogniu aż wszystkie będą miękkie. W międzyczasie dodajemy ziele, liść laurowy, sól (można użyć kostki rosołowej).
Pora kroimy w krążki i podsmażamy. Dodajemy wraz z pomidorami do ugotowanych warzyw i całość miksujemy blenderem na gładką masę. Pod koniec blendowania dodajemy serek mascarpone, śmietankę, natkę pietruszki oraz pieprz i imbir. Całość miksujemy jeszcze przez chwilę aż wszystkie składniki się połączą.
Podajemy z kleksem gęstej, kwaśnej śmietany i listkiem natki pietruszki. Można również posypać grzankami.
Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Maudie 26 marca 2020Zgłoś do usunięcia
Przepyszna zupka:)0 Kto głosował? | Odpowiedz