Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna i delikatna zupka krem z marchewki z dodatkiem warzywek i serka mascarpone
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11864
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 109
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8530
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155328
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1158
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11864
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 109
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8530
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155328
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1158
Składniki
Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki z wyjątkiem pora. Zalewamy wodą tak aby wszystkie były zakryte. Gotujemy na małym ogniu aż wszystkie będą miękkie. W międzyczasie dodajemy ziele, liść laurowy, sól (można użyć kostki rosołowej).
Pora kroimy w krążki i podsmażamy. Dodajemy wraz z pomidorami do ugotowanych warzyw i całość miksujemy blenderem na gładką masę. Pod koniec blendowania dodajemy serek mascarpone, śmietankę, natkę pietruszki oraz pieprz i imbir. Całość miksujemy jeszcze przez chwilę aż wszystkie składniki się połączą.
Podajemy z kleksem gęstej, kwaśnej śmietany i listkiem natki pietruszki. Można również posypać grzankami. Smacznego.