Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna i delikatna zupka krem z marchewki z dodatkiem warzywek i serka mascarpone
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 111
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 82
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5972
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6849
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 111
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 82
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5972
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6849
Składniki
Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki z wyjątkiem pora. Zalewamy wodą tak aby wszystkie były zakryte. Gotujemy na małym ogniu aż wszystkie będą miękkie. W międzyczasie dodajemy ziele, liść laurowy, sól (można użyć kostki rosołowej).
Pora kroimy w krążki i podsmażamy. Dodajemy wraz z pomidorami do ugotowanych warzyw i całość miksujemy blenderem na gładką masę. Pod koniec blendowania dodajemy serek mascarpone, śmietankę, natkę pietruszki oraz pieprz i imbir. Całość miksujemy jeszcze przez chwilę aż wszystkie składniki się połączą.
Podajemy z kleksem gęstej, kwaśnej śmietany i listkiem natki pietruszki. Można również posypać grzankami. Smacznego.