Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałym dodatkiem do tego dania będzie musztarda.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3170
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 158
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 63
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 80
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 73
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3170
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 158
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 63
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 80
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 73
Składniki
Szynkę włożyć do głębokiego rondla, zalać wodą i ustawić na średnim ogniu. W momencie kiedy woda zawrze, wyjąc szynkę i odlać wodę - w ten sposób pozbywamy się nadmiaru soli. Liście laurowe związać, tymianek i łodyżki pietruszki związać w bukiecik. Szynkę włożyć z powrotem do garnka, ziołowy bukiecik i ziarna pieprzu. Zalać wodą szynkę tak, by była zanurzona. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć płomień i gotować na małym ogniu przez około półtorej godziny. Dodać marchewkę, fenkuł, szalotki i seler, ziemniaki i rzepki przyprawić solą i pieprzem i doprowadzić do wrzenia gotować na małym ogniu przez około 45 minut, aż wszystko będzie miękkie. Szynkę wyjąc z garnka używając szczypców lub łyżki cedzakowatej i przełożyć do wygrzanej miski. do wywaru włożyć zielone warzywa i brokuły i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 5 minut, aż warzywa zmiękną. W razie potrzeby doprowadzić wywar do smaku i przełożyć zielone warzywa i zielone brokuły do wygrzanej miski. Używając dwóch widelców porozdzielać mięso i warzywa do głębokich talerzy i hojnie polać wywarem. Posypać odłożonymi listkami fenkułu, pietruszki i selera, polać oliwą dobrej jakości.