Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałym dodatkiem do tego dania będzie musztarda.
Szynkę włożyć do głębokiego rondla, zalać wodą i ustawić na średnim ogniu. W momencie kiedy woda zawrze, wyjąc szynkę i odlać wodę - w ten sposób pozbywamy się nadmiaru soli. Liście laurowe związać, tymianek i łodyżki pietruszki związać w bukiecik. Szynkę włożyć z powrotem do garnka, ziołowy bukiecik i ziarna pieprzu. Zalać wodą szynkę tak, by była zanurzona. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć płomień i gotować na małym ogniu przez około półtorej godziny. Dodać marchewkę, fenkuł, szalotki i seler, ziemniaki i rzepki przyprawić solą i pieprzem i doprowadzić do wrzenia gotować na małym ogniu przez około 45 minut, aż wszystko będzie miękkie. Szynkę wyjąc z garnka używając szczypców lub łyżki cedzakowatej i przełożyć do wygrzanej miski. do wywaru włożyć zielone warzywa i brokuły i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 5 minut, aż warzywa zmiękną. W razie potrzeby doprowadzić wywar do smaku i przełożyć zielone warzywa i zielone brokuły do wygrzanej miski. Używając dwóch widelców porozdzielać mięso i warzywa do głębokich talerzy i hojnie polać wywarem. Posypać odłożonymi listkami fenkułu, pietruszki i selera, polać oliwą dobrej jakości.
Bardzo proste ciasto, które nadaje się do pieczenia rogalików, ciastek, paszt...
Odsłon: 58014
Zakwas z buraków, czyli przepis na idealny zakwas buraczany. Wypróbuj prosty...
Odsłon: 1328
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 545
Klasyczne ogórki kanapkowe z dodatkiem kurkumy (świetne na cholesterol)
Odsłon: 27
Summer Rolls z sosem brzoskwiniowo-orzechowym. Ruloniki z papieru ryżowego wy...
Odsłon: 74
Rolada smaczna i zdrowa. Łatwa w przygotowaniu.
Odsłon: 39
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 545
Klasyczne ogórki kanapkowe z dodatkiem kurkumy (świetne na cholesterol)
Odsłon: 27
Summer Rolls z sosem brzoskwiniowo-orzechowym. Ruloniki z papieru ryżowego wy...
Odsłon: 74
Rolada smaczna i zdrowa. Łatwa w przygotowaniu.
Odsłon: 39
Składniki
Szynkę włożyć do głębokiego rondla, zalać wodą i ustawić na średnim ogniu. W momencie kiedy woda zawrze, wyjąc szynkę i odlać wodę - w ten sposób pozbywamy się nadmiaru soli. Liście laurowe związać, tymianek i łodyżki pietruszki związać w bukiecik. Szynkę włożyć z powrotem do garnka, ziołowy bukiecik i ziarna pieprzu. Zalać wodą szynkę tak, by była zanurzona. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć płomień i gotować na małym ogniu przez około półtorej godziny. Dodać marchewkę, fenkuł, szalotki i seler, ziemniaki i rzepki przyprawić solą i pieprzem i doprowadzić do wrzenia gotować na małym ogniu przez około 45 minut, aż wszystko będzie miękkie. Szynkę wyjąc z garnka używając szczypców lub łyżki cedzakowatej i przełożyć do wygrzanej miski. do wywaru włożyć zielone warzywa i brokuły i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 5 minut, aż warzywa zmiękną. W razie potrzeby doprowadzić wywar do smaku i przełożyć zielone warzywa i zielone brokuły do wygrzanej miski. Używając dwóch widelców porozdzielać mięso i warzywa do głębokich talerzy i hojnie polać wywarem. Posypać odłożonymi listkami fenkułu, pietruszki i selera, polać oliwą dobrej jakości.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa minestrone
Zupy
Zupa pomidorowa
Zupy
Zupa krem z dyni z mleczkiem kokosowym
Zupy
Pomidorowa Magdy Gessler
Zupa minestrone
Minestrone to prawdziwie włoska potrawa, w której nie brakuje warzyw i aromat...
Odsłon: 6698
Zupa pomidorowa
Pyszna aromatyczna zupa na podsmażanych na maśle pomidorach
Odsłon: 120