Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 46
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 234
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 7174
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 46
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 234
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 7174
Składniki
Warzywa obieramy i myjemy. Mięso myjemy wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy ok 30 minut wywar mięsny.
Kiedy wywar nam się gotuje przygotowujemy warzywa. Marchew, pietruszkę i buraki ścieramy na tarce jarzynowej. Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki. Ziemniaki kroimy w kostkę.
Do przygotowanego wywaru dodajemy marchew, pietruszkę, buraki i fasolkę. Jak zupa się zagotuje dodajemy łyżkę octu aby nie straciła koloru. Całość gotujemy ok godzinę. Po tym czasie dodajemy ziemniaki i dalej gotujemy (ok 20 minut) Kiedy ziemniaki będą miękkie dodajemy zahartowaną* śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i chwilę gotujemy. Zupę możemy podawać z jajkiem na twardo. Smacznego :-) *Do szklanki wkładamy śmietanę i dodajemy trochę zupy. Mieszamy. Czynność powtarzamy kilka razy. W ten sposób hartujemy śmietanę, żeby się nie zważyła w zupie ;-)