Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1278
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1278
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Składniki
Warzywa obieramy i myjemy. Mięso myjemy wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy ok 30 minut wywar mięsny.
Kiedy wywar nam się gotuje przygotowujemy warzywa. Marchew, pietruszkę i buraki ścieramy na tarce jarzynowej. Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki. Ziemniaki kroimy w kostkę.
Do przygotowanego wywaru dodajemy marchew, pietruszkę, buraki i fasolkę. Jak zupa się zagotuje dodajemy łyżkę octu aby nie straciła koloru. Całość gotujemy ok godzinę. Po tym czasie dodajemy ziemniaki i dalej gotujemy (ok 20 minut) Kiedy ziemniaki będą miękkie dodajemy zahartowaną* śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i chwilę gotujemy. Zupę możemy podawać z jajkiem na twardo. Smacznego :-) *Do szklanki wkładamy śmietanę i dodajemy trochę zupy. Mieszamy. Czynność powtarzamy kilka razy. W ten sposób hartujemy śmietanę, żeby się nie zważyła w zupie ;-)