Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki
Warzywa obieramy i myjemy. Mięso myjemy wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy ok 30 minut wywar mięsny.
Kiedy wywar nam się gotuje przygotowujemy warzywa. Marchew, pietruszkę i buraki ścieramy na tarce jarzynowej. Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki. Ziemniaki kroimy w kostkę.
Do przygotowanego wywaru dodajemy marchew, pietruszkę, buraki i fasolkę. Jak zupa się zagotuje dodajemy łyżkę octu aby nie straciła koloru. Całość gotujemy ok godzinę. Po tym czasie dodajemy ziemniaki i dalej gotujemy (ok 20 minut) Kiedy ziemniaki będą miękkie dodajemy zahartowaną* śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i chwilę gotujemy. Zupę możemy podawać z jajkiem na twardo. Smacznego :-) *Do szklanki wkładamy śmietanę i dodajemy trochę zupy. Mieszamy. Czynność powtarzamy kilka razy. W ten sposób hartujemy śmietanę, żeby się nie zważyła w zupie ;-)