Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30902
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3630
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4246
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1129
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30902
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3630
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4246
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1129
Składniki
Namocz grzyby na barszcz. Ugotuj, osącz, pozostaw.
Włoszczyznę zalej 2 l wody, zagotuj. Dodaj ziele, pieprz i listki laurowe, gotuj 30 minut, przecedź.
Umyj buraki, piec godzinę w 180 st. C. Obierz, zetrzyj na dużych oczkach, zalej gorącym wywarem. Odstaw na 5 godzin.
Wywar odcedź, połącz z wywarem z grzybów, dodaj kilka grzybków, czosnek i majeranek, gotuj 5 minut. Dopraw sokiem z cytryny,soląi pieprzem.
Namocz grzyby na farsz do uszek. Ugotuj je, osącz, posiekaj razem z grzybami z barszczu. Cebulę posiekaj, zeszklij na maśle, dodaj do grzybów, dopraw.
Z mąki, jajek i soli zagnieć ciasto. Cienko je rozwałkuj, pokrój na małe kwadraciki. Nadziewaj je farszem, zlepiaj po przekątnej, łącz dwa rogi trójkątów, by powstały uszka. Wrzuć na osolony wrzątek,gotuj 2 minuty od wypłynięcia. Podawaj do barszczu.