Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie wiem czy to jeszcze bigos czy już leczo, ale smakuje bardzo :-)) PYCHOTA!!!!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9057
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9057
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Składniki
Kapustę szatkujemy, parzymy wrzątkiem i do gara, dodajemy trochę wody. Kiełbasę kroimy w kostkę i do gara, dodajemy przyprawy : ziele angielskie, listek laurowy,pieprz i sól. Gotujemy aż kapusta będzie lekko miękka, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i po chwili zamrożoną mieszankę chińską oraz przyprawę chilli con carne ( ja daję całą i tak radzę zrobić). Całość dusimy jeszcze aż wszystko będzie miękkie ale nie rozgotowane. Składniki mieszanki chińskiej powinny być lekko chrupiące. Doprawiamy paprykami w proszku wg uznania- jedni wolą mniej inni bardziej pikantne. Na sam koniec przesmażamy na oleju cebulę i dodajemy do gara a na pozostałym na patelni oleju rumienimy mąkę pszenną i zagęszczamy bigole, ja dodaję jeszcze mączkę ziemniaczaną rozpuszczoną w odrobinie zimnej wody. Z zagęszczeniem należy być ostrożnym aby nie przesadzić, jeżeli potrawa jest już sama w sobie dość gęsta można z niego całkiem zrezygnować lub użyć mniej jednej czy drugiej mąki !! Najlepiej smakuje z chlebusiem, pycha!!!