Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie wiem czy to jeszcze bigos czy już leczo, ale smakuje bardzo :-)) PYCHOTA!!!!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
Składniki
Kapustę szatkujemy, parzymy wrzątkiem i do gara, dodajemy trochę wody. Kiełbasę kroimy w kostkę i do gara, dodajemy przyprawy : ziele angielskie, listek laurowy,pieprz i sól. Gotujemy aż kapusta będzie lekko miękka, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i po chwili zamrożoną mieszankę chińską oraz przyprawę chilli con carne ( ja daję całą i tak radzę zrobić). Całość dusimy jeszcze aż wszystko będzie miękkie ale nie rozgotowane. Składniki mieszanki chińskiej powinny być lekko chrupiące. Doprawiamy paprykami w proszku wg uznania- jedni wolą mniej inni bardziej pikantne. Na sam koniec przesmażamy na oleju cebulę i dodajemy do gara a na pozostałym na patelni oleju rumienimy mąkę pszenną i zagęszczamy bigole, ja dodaję jeszcze mączkę ziemniaczaną rozpuszczoną w odrobinie zimnej wody. Z zagęszczeniem należy być ostrożnym aby nie przesadzić, jeżeli potrawa jest już sama w sobie dość gęsta można z niego całkiem zrezygnować lub użyć mniej jednej czy drugiej mąki !! Najlepiej smakuje z chlebusiem, pycha!!!