Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to danie lekkie,nadające się doskonale jako potrawa dla osób dbających o zdrowie i wagę ciała. Papryka ostra wspomaga krążenie . Danie aromatyczne i ostre.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7948
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1285
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13736
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7948
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1285
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13736
Składniki
Oczyścić warzywa ,z papryki usunąć gniazda nasienne ,włożyć do wywaru . Gotować . Zostawić pomidory i brokuł . Pomidory sparzyć i obrać ze skórki . Brokuł podzielić na małe różyczki . Kiedy ziemniaki są już miękkie dołożyć pomidory. Gotować 10 min.
Warzywa wyjąć do wysokiego naczynia i zmiksować .
Do wywaru włożyć brokuł i gotować ,ale nie rozgotować . Brokuł ma być lekko chrupki. Połączyć zmiksowane warzywa z wywarem i brokułem. Całość przyprawić kucharkiem ,pieprzem . Można dodać bazylię albo pietruszkę. Można podać z łyżką śmietany .Ja wolę bez śmietany o ostrym smaku.