Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały i smaczny chłodnik na gorące dni - przepis zaczerpnięty z książki pana Henryka Dębskiego.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 78
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 713
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2845
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 78
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 713
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2845
Składniki
Buraki umyć, zalać wrzącą wodą i ugotować. Po przestudzeniu obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Ogórki umyć, obrać, przekroić na pół, usunąć pestki, pokroić w paseczki.
Rzodkiewkę umyć i pokroić w paseczki.
Koperek i szczypiorek posiekać.
Mleko połączyć ze śmietaną i roztrzepać trzepaczką. Do mleka dodać buraki, rzodkiewki, ogórki, zieleninę oraz pokrojone w kostkę jajka (jajko na osobę).
Doprawić do smaku i pozostawić na kilka godzin do naciągnięcia.