Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały i smaczny chłodnik na gorące dni - przepis zaczerpnięty z książki pana Henryka Dębskiego.
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 68
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 145
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 406
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 258
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 68
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 145
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 406
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 258
Składniki
Buraki umyć, zalać wrzącą wodą i ugotować. Po przestudzeniu obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Ogórki umyć, obrać, przekroić na pół, usunąć pestki, pokroić w paseczki.
Rzodkiewkę umyć i pokroić w paseczki.
Koperek i szczypiorek posiekać.
Mleko połączyć ze śmietaną i roztrzepać trzepaczką. Do mleka dodać buraki, rzodkiewki, ogórki, zieleninę oraz pokrojone w kostkę jajka (jajko na osobę).
Doprawić do smaku i pozostawić na kilka godzin do naciągnięcia.