Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i orzeźwiający chłodnik znakomity na letnią kolację.
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 805
Różowa wstążka jest symbolem walki z rakiem piersi. Amazonki to wspaniałe kob...
Odsłon: 126
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 454
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 184
Samo dobro. Dla mnie najlepsze.
Odsłon: 164
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 805
Różowa wstążka jest symbolem walki z rakiem piersi. Amazonki to wspaniałe kob...
Odsłon: 126
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 454
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 184
Samo dobro. Dla mnie najlepsze.
Odsłon: 164
Składniki
Wodę zagotować, odstawić do wystudzenia, potem schłodzić. Ogórka obrać, przekroić wzdłuż na pół, każdą z połówek jeszcze raz przekroić wzdłuż. Można usunąć część z nasionami, ale niekoniecznie. Ogórka pokroić w plasterki, cebulę w drobną kosteczkę, włożyć wszystko do głębokiej miski, posolić, popieprzyć, posypać szczyptą kwasku cytrynowego, wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny. Po tym czasie zmieszać zimną wodę ze śmietaną, zalać ogórki, wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem i kwaskiem cytrynowym – powinno być raczej kwaśne i niezbyt gęste. Znakomity dodatek do młodych ziemniaczków z koperkiem i chrupiącymi skwarkami z boczku. Smacznego !