Do góry

Zupy Przepis na:

Delikatna Zupa Meksykanska

Delikatna Zupa Meksykanska

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 1309

Szybkie i pyszne;)

Składniki

  • Papryka czerwona, 1 szt
  • fasola czerwona, 1/2 puszki
  • kukurydza, 1/2 puszki
  • ziemniaki, 1 duzy
  • mieso mielone, 200dag
  • cebula, 1 duza
  • przecier pomidorowy, 1 szt
  • kostka rosolowa, 1szt
  • przyprawa do kebaba, 1/3 saszetki
  • papryka mielona, 1/3 saszetki
  • Ser mozarella, 200 dag
  • sól, pieprz,vegeta
  • smietana kwasna mala, 3 lyzki
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Delikatna Zupa Meksykanska

Przygotowanie

  1. Zaczynamy od ugotowania bulionu z okolo 1,5 litra wody.Wrzucamy kostke rosolowa.W tym samym czasie smazymy pokrojona wczesniej w drobna kostke cebule na rumiano, dodajemy mieso mielone i smazymy jeszcze okolo 15minut.Mieso z cebula doprawiamy przyprawa do kebaba, sola, pieprzem, vegeta, papryka mielona.

  2. Papryke i ziemniaki kroimy w drobna kostke dodajemy do gotowego bulionu i gotujemy do miekkosci na malym ogniu.Nastepnie dodajemy usmazone mieso z cebula, kukurydze, fasole. Wylaczamy ogien dodajemy przecier pomidorowy wymieszany 3 lyzkami smietany. Calosc wlaczamy jeszcze na chwilke nie zagotowujemy!!

  3. Zupe na talerzu posypujemy startym serem mozarella . SMACZNEGO;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń