Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis powstał z braku fasoli "Jaś", miałam tylko czerwoną fasolę. Ale wyszło ciekawie i trochę inaczej.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3986
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415598
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2628
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3986
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415598
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2628
Składniki
Fasolę namoczyć i ugotować. Kiełbaskę i boczek pokroić, cebulkę i pora w kostkę - usmażyć, zdjąć z palnika dodać paprykę, przyprawę meksykańską, wymieszać, żeby się przegryzło.
Jak fasola będzie miękka dodać kiełbaskę, przecier, ketchup i gotować jeszcze chwilę, dodać rozmieszany w wodzie sos, posypać majerankiem, doprawić. Danie ma piękny bordowy kolor z fasoli i przecieru. Smakuje oryginalnie.