Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny gęsty krupniczek, idealny na chłodne dni i nie tylko :)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 794
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 794
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Kości wieprzowe zalewamy zimną wodą dodajemy kilka kulek ziela angielskiego i liście laurowe. Gotujemy do miękkości mięsa. Marchewkę obieramy, kroimy na 2 części. Pietruszkę obieramy kroimy w plasterki. Ziemniaki w kostkę.
Zbieramy szumowiny, Gdy mięso będzie miękkie, wyjmujemy je i do wywaru wrzucamy pokrojone warzywa i kostki rosołowe.
Gdy warzywa będą już nieco miękkie, dodajemy kaszę, gotujemy do miękkości często mieszając i pilnując żeby się nie przypaliła.
Po wyłożeniu na talerz, dekorujemy natką pietruszki. Smacznego :)