Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny gęsty krupniczek, idealny na chłodne dni i nie tylko :)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 868
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 54
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2118
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4128
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 868
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 54
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2118
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4128
Składniki
Kości wieprzowe zalewamy zimną wodą dodajemy kilka kulek ziela angielskiego i liście laurowe. Gotujemy do miękkości mięsa. Marchewkę obieramy, kroimy na 2 części. Pietruszkę obieramy kroimy w plasterki. Ziemniaki w kostkę.
Zbieramy szumowiny, Gdy mięso będzie miękkie, wyjmujemy je i do wywaru wrzucamy pokrojone warzywa i kostki rosołowe.
Gdy warzywa będą już nieco miękkie, dodajemy kaszę, gotujemy do miękkości często mieszając i pilnując żeby się nie przypaliła.
Po wyłożeniu na talerz, dekorujemy natką pietruszki. Smacznego :)