Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jesienna zupa z dyni"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 65
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 189
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 70
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 65
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 189
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 70
Składniki
Cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Marchewkę, pietruszkę oraz dynię obierz, umyj i pokrój w kostkę.
W garnku roztop masło, wrzuć warzywa, smaż 3-4 minuty i zalej je wywarem. Gotuj całość ok. pół godziny, przestudź i połowę zmiksuj.
Dolej krem do zupy, jeszcze raz zagotuj, połącz ze śmietaną wymieszaną z mąką, dopraw imbirem i ewentualnie solą oraz pieprzem.
Gotową zupę dyniową podawaj skropioną oliwą i sowicie posypaną posiekanym koperkiem.
Czas: 50 min, 1 porcja = 200 kcalŹródło: Kurier TV