Do góry

Zupy Przepis na:

Jesienna zupa z dyni

Jesienna zupa z dyni

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8456

Dodano:

Odsłon: 0

Przepis wart wypróbowania: "Jesienna zupa z dyni"

Składniki

  • 1,5 kg dyni
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 l wywaru drobiowego
  • szklanka śmietany
  • płaska łyżka mąki
  • szczypta imbiru
  • 4 łyżki masła
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • pęczek koperku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Marchewkę, pietruszkę oraz dynię obierz, umyj i pokrój w kostkę.

  2. W garnku roztop masło, wrzuć warzywa, smaż 3-4 minuty i zalej je wywarem. Gotuj całość ok. pół godziny, przestudź i połowę zmiksuj.

  3. Dolej krem do zupy, jeszcze raz zagotuj, połącz ze śmietaną wymieszaną z mąką, dopraw imbirem i ewentualnie solą oraz pieprzem.

  4. Gotową zupę dyniową podawaj skropioną oliwą i sowicie posypaną posiekanym koperkiem.

  5. Czas: 50 min, 1 porcja = 200 kcal

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń