Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienny rozgrzewacz, który od kilku sezonów gości na moim stole...Zupa fasolowo - dyniowa...Tego dania nigdy nie mam dość.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1238
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14828
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 848
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1238
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14828
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 848
Składniki
Fasolę ( która napęczniała przez noc) wrzucamy do garnka i zalewamy 1 litrem wody. Dodajemy liść laurowy ( ok 5 szt), ziele angielskie ( ok 6 szt) oraz 1 łyżkę soli... czas wstępnego gotowania ok 1/2 godziny.
Po pół godziny do wywaru dodajemy: marchewkę ( obraną i pokrojoną w 2 cm plastry), pietruszkę ( obraną i pokrojoną w 2 cm plastry) oraz czosnek ( obrany i posiekany drobno)...czas gotowania ok. 1 godz.
Po godzinie dodajemy:pomidory ( zmiksowane na gładką masę), seler naciowy ( pokrojony w 2 cm plastry ), dynię ( obraną i pokrojoną w kostkę ok. 2-3 cm), przyprawy: pieprz, kolendrę, chilli, estragon oraz sok z połowy limonki...wszystko gotujemy ok 1/2 godz.
Zupę podajemy z prażonymi pestkami dyni i natką pietruszki.