Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna lekka zupa z kalafiora.
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 58
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 4061
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6788
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 58
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 4061
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6788
Składniki
Do bulionu włóż kalafior podzielony na różyczki i zagotuj. Następnie gotuj 15 minut.
Zmiksuj zupę na gładko.
Dodaj do zupy mleko, szczyptę soli, pieprz oraz sok z cytryny. Gotuj kolejne 5 minut.
Na patelni rozgrzej odrobinę masła z gałką muszkatołową. Opiecz chleb tostowy z obu stron na złoty kolor.
Pokrój grzanki w kostkę i posyp nimi zupę. Smacznego ;-)