Do góry

Zupy Przepis na:

Kalafiorowy krem

Kalafiorowy krem

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 43

Dodano:

Odsłon: 386

Przepyszna lekka zupa z kalafiora.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do bulionu włóż kalafior podzielony na różyczki i zagotuj. Następnie gotuj 15 minut.

  2. Zmiksuj zupę na gładko.

  3. Dodaj do zupy mleko, szczyptę soli, pieprz oraz sok z cytryny.
    Gotuj kolejne 5 minut.

  4. Na patelni rozgrzej odrobinę masła z gałką muszkatołową.
    Opiecz chleb tostowy z obu stron na złoty kolor.

  5. Pokrój grzanki w kostkę i posyp nimi zupę.


    Smacznego ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń