Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i pożywna zupa w kremowej formie, banalne składniki - nibanalny smak.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1581
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 943
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1581
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 943
Składniki
Obrać pieczarki, pokroić w plasterki. Por pokroić w talarki, seler w kostkę. Posiekać cebulę i czosnek, podsmażyć na oliwie, wrzucić pokrojone pieczarki, chwilę zasmażać, kiedy puszczą ,,soki", dodać por i seler, poddusić ok. 5 minut.
W tym czasie podgrzać bulion, do gorącego dodać zawartość patelni. Gotować ok. 30 min., aż warzywa będą miękkie. Dodać pokruszoną bułkę i poczekać aż nasiąknie. Zblendować. Doprawić solą i pieprzem. Dodać śmietanę. Podawać posypaną szczypiorkiem z chrupankami serowymi (na moim profilu).