Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
KREM Z BOROWIKÓW podany z podsmażanymi boczniakami i świeżą pietruszką - poleca Patryk Kotarba, szef kuchni restauracji "Ponidzie" z Słoneczny Zdrój z Buska-Zdroju.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2190
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 923
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2190
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 923
Składniki
Borowiki podsmażamy na maśle razem z cebulą, (na złoty kolor, nie przesmażamy zbyt długo, żeby grzyby nie zgorzkniały), dolewamy bulion i gotujemy. Doprawiamy czosnkiem i natką pietruszki. Wlewamy śmietanę i delikatnie jeszcze gotujemy. Miksujemy na aksamitny krem. Boczniaki podsmażamy na maśle i dodajemy do zupy podczas wydawania. Aranżujemy talerz według własnej koncepcji - można użyć smażonego bądź pieczonego jarmużu – daje piękny efekt wizualny, ale i podkreśla pięknie smak.