Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
KREM Z BOROWIKÓW podany z podsmażanymi boczniakami i świeżą pietruszką - poleca Patryk Kotarba, szef kuchni restauracji "Ponidzie" z Słoneczny Zdrój z Buska-Zdroju.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 144
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 813
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 144
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 813
Składniki
Borowiki podsmażamy na maśle razem z cebulą, (na złoty kolor, nie przesmażamy zbyt długo, żeby grzyby nie zgorzkniały), dolewamy bulion i gotujemy. Doprawiamy czosnkiem i natką pietruszki. Wlewamy śmietanę i delikatnie jeszcze gotujemy. Miksujemy na aksamitny krem. Boczniaki podsmażamy na maśle i dodajemy do zupy podczas wydawania. Aranżujemy talerz według własnej koncepcji - można użyć smażonego bądź pieczonego jarmużu – daje piękny efekt wizualny, ale i podkreśla pięknie smak.