Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
KREM Z BOROWIKÓW podany z podsmażanymi boczniakami i świeżą pietruszką - poleca Patryk Kotarba, szef kuchni restauracji "Ponidzie" z Słoneczny Zdrój z Buska-Zdroju.
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 107
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2774
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2601
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 107
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2774
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2601
Składniki
Borowiki podsmażamy na maśle razem z cebulą, (na złoty kolor, nie przesmażamy zbyt długo, żeby grzyby nie zgorzkniały), dolewamy bulion i gotujemy. Doprawiamy czosnkiem i natką pietruszki. Wlewamy śmietanę i delikatnie jeszcze gotujemy. Miksujemy na aksamitny krem. Boczniaki podsmażamy na maśle i dodajemy do zupy podczas wydawania. Aranżujemy talerz według własnej koncepcji - można użyć smażonego bądź pieczonego jarmużu – daje piękny efekt wizualny, ale i podkreśla pięknie smak.