Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i sycąca zupa
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1936
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3165
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1229
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1995
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1936
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3165
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1229
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1995
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić. Do garnka wlać wodę około 1,5 litra, zagotować. Do wody przerzucić cebulę z olejem, wrzucić szpinak i gotować przez 15 minut. Później wrzucić groszek zielony gotować jeszcze 10 minut. Doprawić do smaku.
Osobno ugotować jaja na twardo.
Gdy zupa będzie chłodniejsza zmiksować blenderem. Na koniec wlać mleko lub śmietankę i zagotować. Podawać z jajem i groszkiem ptysiowym, najlepszym z Lidla. Smacznego