Do góry

Zupy Przepis na:

Krem z zielonego groszku i szpinaku

Krem z zielonego groszku i szpinaku

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 76

Dodano:

Odsłon: 727

Szybka i sycąca zupa

Składniki

  • 300g Szpinaku świeży lub mrożony
  • 300g Groszku zielonego świeży lub mrożony
  • 2 ząbki czosnku
  • Pół cebuli
  • 2 łóżki oliwy lub oleju
  • 2 jajka
  • Groszek ptysiowy
  • Pieprz czarny, sól
  • 0,5 szklanki mleka lub jak ktoś woli śmietanki 30%
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Krem z zielonego groszku i szpinaku

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić. Do garnka wlać wodę około 1,5 litra, zagotować.
    Do wody przerzucić cebulę z olejem, wrzucić szpinak i gotować przez 15 minut. Później wrzucić groszek zielony gotować jeszcze 10 minut. Doprawić do smaku.

  2. Osobno ugotować jaja na twardo.

  3. Gdy zupa będzie chłodniejsza zmiksować blenderem.
    Na koniec wlać mleko lub śmietankę i zagotować. Podawać z jajem i groszkiem ptysiowym, najlepszym z Lidla.

    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń