Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i sycąca zupa
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 189
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 189
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić. Do garnka wlać wodę około 1,5 litra, zagotować. Do wody przerzucić cebulę z olejem, wrzucić szpinak i gotować przez 15 minut. Później wrzucić groszek zielony gotować jeszcze 10 minut. Doprawić do smaku.
Osobno ugotować jaja na twardo.
Gdy zupa będzie chłodniejsza zmiksować blenderem. Na koniec wlać mleko lub śmietankę i zagotować. Podawać z jajem i groszkiem ptysiowym, najlepszym z Lidla. Smacznego