Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i rozgrzewjace danie dla lubiacych warzywa.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4048
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415881
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2717
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4048
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415881
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2717
Składniki
Cebule pokroic w piorka, wrzucic na rozgrzany olej, smazyc az sie zeszkli. W tym czasie pokroic paparyke w paski, dorzucic do podsmazonej cebuli.
Kielbase pokroic w plasterki, podsmazyc na osobnej patelni.
Kiedy papryka zacznie robic sie mieka, dodac do warzyw pokrojone w cwiartki pomidory. Zmniejszyc ogien i dusic pod przykryciem.
Kiedy wiekszosc soku z pomidorow odparuje, dodac do potrawy podsmazona kielbase, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Wymieszac, pozostawic na malym ogniu przez kolejnych 20-30 min.