Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis ten dostałam od koleżanki mojej mamy, nie byłam na początku do niego przekonan ale cóz po wykonaniu i skosztowaniu - potrawa często gości na moim stole.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 198
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 325
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 198
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 325
Składniki
cebule + kiełbasę kroiny dowolnie np: w kostke. Smażymy na małej ilości oleju, gdy sie podrumieni dodajemy ananasa pokrojonego w kostke oraz fasole z puszki- sok z obudwu puszek zostawiamy. Mieszamy, teraz do smaku dodajemy dowolną ilość soku z ananasa( dodaje słodyczy potrawie- rozrzedza) oraz z fasoli zagęszcza). Ja osobiści dodoaje całą zawartość puszek. Na koniec ketchup i koncentrat pomidorowy, dusic wszystko wg uznania ok 5-10 min. doprawić solą i pieprzem.