Do góry

Zupy Przepis na:

Moja zupa gulaszowa

Moja zupa gulaszowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 744

Dodano:

Odsłon: 25421

Syyyte i proste danie jednogarnkowe w mojej interpretacji. Mniam ;)

Składniki

  • wołowina, 35 dkg
  • wieprzowina, 35 dkg
  • pikantna kiełbasa, 20 dkg
  • ziemniaki, 1 kg
  • Papryka czerwona, średnia
  • papryka żółta, średnia
  • por, duży
  • młoda cukinia, mała
  • pieczarki, 10 dkg
  • fasolka szparagowa (żółta,albo zielona), 15 dkg
  • marchewka, 3 średnie
  • korzeń pietruszki, 1 duży
  • kostki rosołowe wołowo-drobiowe, 3
  • sól,pieprz,papryka ostra,papryka łagodna,majeranek,cukier,bazylia, do smaku
  • czosnek, 4 duże ząbki
  • mąka, 2 łyżki stołowe
  • przecier pomidorowy, 2 łyżki stołowe
  • margaryna, pół kostki
  • ogórki kiszone, 2 średnie
  • natka pietruszki i koperek, po ok. 1/3 pęczka
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Moja zupa gulaszowa

Przygotowanie

  1. Margarynę roztopić w dużym garnku.

  2. Mięsa i kiełbasę pokroić w równe kostki (ok. 1,5 cm),czosnek posiekać,wrzucić na rozgrzany tłuszcz i podsmażyć na złoty kolor.

  3. Marchew,pietruszkę i por pokroić w półplasterki i dorzucić do mięsa. Dusić często mieszając. Fasolkę pokroić w 1,5 cm kawałki i również dodać do garnka. Dusić pod przykryciem ok. 10 min.

  4. Pozostałe warzywa pokroić w równe kawałki (oprócz ziemniaków) dodać do garnka,przesmażyć mieszając ok 5 min.

  5. Dodać obrane i pokrojone w większe kawałki ziemniaki. Doprawić na ostro,dolać ok. 2 l wrzątku i dodać kostki rosołowe. Gotować,aż wszystkie składniki będą miękkie. Rozprowadzić mąkę niewielką ilością zimnej wody i dodać do zupy wraz z przecierem. Dosypać posiekaną zieleninę i jeszcze raz zagotować.

  6. Podawać z chrupiącą bagietką czosnkową,albo zwykłym białym pieczywem.

  7. SMACZNEGO!!! ;)))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

EwwRaa 14 sierpnia 2010 Sreberko80,mięska prawie kilogram,warzywek dobrze ponad 1,6 kg,a margaryny 10 dkg (czli połowa kostki). W przepisie,który był mi inspiracją były cztery łyżki smalcu i mniej warzywek... Ale przecież można użyć mniej tłuszczu ;)))
Pozdrawiam cieplutko ;)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 13 sierpnia 2010 moja mama robi baradzo podobną i jest naprawdę przepyszna, polecam :-) (tylko tej margaryny trochę tu dużo ...)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wioleta333 12 sierpnia 2010 zawsze chciałam zrobic taką zupkę slyszałam że jest smaczna ale nie miałam przepisu teraz napewno zrobię........

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń