Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syyyte i proste danie jednogarnkowe w mojej interpretacji. Mniam ;)
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7001
Polecam.
Odsłon: 143
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5348
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2540
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7001
Polecam.
Odsłon: 143
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5348
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2540
Składniki
Margarynę roztopić w dużym garnku.
Mięsa i kiełbasę pokroić w równe kostki (ok. 1,5 cm),czosnek posiekać,wrzucić na rozgrzany tłuszcz i podsmażyć na złoty kolor.
Marchew,pietruszkę i por pokroić w półplasterki i dorzucić do mięsa. Dusić często mieszając. Fasolkę pokroić w 1,5 cm kawałki i również dodać do garnka. Dusić pod przykryciem ok. 10 min.
Pozostałe warzywa pokroić w równe kawałki (oprócz ziemniaków) dodać do garnka,przesmażyć mieszając ok 5 min.
Dodać obrane i pokrojone w większe kawałki ziemniaki. Doprawić na ostro,dolać ok. 2 l wrzątku i dodać kostki rosołowe. Gotować,aż wszystkie składniki będą miękkie. Rozprowadzić mąkę niewielką ilością zimnej wody i dodać do zupy wraz z przecierem. Dosypać posiekaną zieleninę i jeszcze raz zagotować.
Podawać z chrupiącą bagietką czosnkową,albo zwykłym białym pieczywem.
SMACZNEGO!!! ;)))