Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 739
Dodano: 12.08.2010
Odsłon: 25211
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Margarynę roztopić w dużym garnku.
Mięsa i kiełbasę pokroić w równe kostki (ok. 1,5 cm),czosnek posiekać,wrzucić na rozgrzany tłuszcz i podsmażyć na złoty kolor.
Marchew,pietruszkę i por pokroić w półplasterki i dorzucić do mięsa. Dusić często mieszając. Fasolkę pokroić w 1,5 cm kawałki i również dodać do garnka. Dusić pod przykryciem ok. 10 min.
Pozostałe warzywa pokroić w równe kawałki (oprócz ziemniaków) dodać do garnka,przesmażyć mieszając ok 5 min.
Dodać obrane i pokrojone w większe kawałki ziemniaki. Doprawić na ostro,dolać ok. 2 l wrzątku i dodać kostki rosołowe. Gotować,aż wszystkie składniki będą miękkie. Rozprowadzić mąkę niewielką ilością zimnej wody i dodać do zupy wraz z przecierem. Dosypać posiekaną zieleninę i jeszcze raz zagotować.
Podawać z chrupiącą bagietką czosnkową,albo zwykłym białym pieczywem.
SMACZNEGO!!! ;)))
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

EwwRaa 05 października 2010Zgłoś do usunięcia
Cieszę się ;)3 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 04 października 2010Zgłoś do usunięcia
gulaszowa jest the best :)5 Kto głosował? | Odpowiedz

EwwRaa 14 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Sreberko80,mięska prawie kilogram,warzywek dobrze ponad 1,6 kg,a margaryny 10 dkg (czli połowa kostki). W przepisie,który był mi inspiracją były cztery łyżki smalcu i mniej warzywek... Ale przecież można użyć mniej tłuszczu ;)))Pozdrawiam cieplutko ;)
3 Kto głosował? | Odpowiedz

sereberko80 13 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
moja mama robi baradzo podobną i jest naprawdę przepyszna, polecam :-) (tylko tej margaryny trochę tu dużo ...)0 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 12 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
zawsze chciałam zrobic taką zupkę slyszałam że jest smaczna ale nie miałam przepisu teraz napewno zrobię........5 Kto głosował? | Odpowiedz